Afrika Kaart

Afrika is een continent vol met afwisseling. Op de Afrika kaart kunnen we 53 zelfstandige staten zien. Deze staten vormen een veelvoud aan volken en oude culturen. Op de kaart van Afrika zien we niet alleen de 53 staten, maar kunnen we ook zien dat Afrika ontzettend veel bergen, dalen, vlakten en moerassen kent. Onder de rijke em vruchtbare noordkust ligt de droge Sahara-woestijn. Ten zuiden van de Sahara zien we de regenwouden. Zowel het zuiden als het noorden van Afrika bestaan grotendeels uit savannen. Savannen zijn droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. Samengevat kunnen we zeggen dat Afrika bestaat uit verschillende soorten landschappen en dat zorgt ervoor dat een Afrika kaart ontzettend interessant is.

Op een Afrika kaart is het bijna niet voor te stellen, maar het continent heeft een oppervlakte van 30.307.990 km2. Hiermee vergeleken is Nederland toch wel erg klein. Ook de inwonersaantal mag dan ook verschillen. In Afrika leven er circa 1.022.340.600 mensen.

Op veel kaarten van Afrika kunnen we zoals eerder gezegd ook gebergtes zien. De Kilimanjaro (Tanzania) is met 5895 meter de hoogste punt van Afrika. Ook kunnen we natuurlijk op een Afrika kaart ook meren zien. De grootste meer van Afrika is de Vicotriameer met een grootte van 69.484 km2.

Afrika Kaart

Comments are closed.