Rondreis Zuid Afrika met een Afrika kaart

Heeft u een rondreis door Zuid Afrika gepland? Neem dan een Afrika kaart mee!

Ik ben officieel jaloers, want Afrika is prachtig. Gaat u naar Kenia, Ghana of juist naar Zuid Afrika. Of misschien wel Mozambique of Tanzania. Of blijft u meer in Zuid Afrika?

Hoe dan ook: Een rondreis door Afrika is geweldig, en zeker Zuid Afrika.

Neem een Afrika Kaart mee op rondreis

Je tandenborstel, kleding en een paspoort zijn zeker vereisten voor een rondreis door Afrika. Daarnaast is het handig om vooraf te informeren of je een prik moet hebben en of een visum vereist is.

Voordat je op rondreis door Zuid Afrika gaat is het leuk om tips en ervaringen te lezen van reizigers. Zo zal je lezen dat veel reizigers die in Afrika zijn geweest heerlijk bobotie hebben gegeten. In Zuid Afrika kan je vaak uit de kraan drinken, maar we lezen ook dat veelal wordt geadviseerd om uit een fles te drinken.

Wat je weinig leest is dat je een Afrika kaart moet meenemen. Een Afrika kaart is handig tijdens de rondreis, omdat het je ook een zekere vrijheid geeft om ergens naartoe te gaan. Je kan op het moment zelf besluiten dat je ergens naartoe wilt en dan daadwerkelijk ernaartoe reizen. Wanneer je naar Zuid Afrika gaat, is het handig om niet alleen een Afrika kaart mee te nemen, maar ook een kaart van Zuid Afrika. Op een kaart van Zuid Afrika staan de plekken, namen en gebieden veelal beter aangegeven dan op een kaart van geheel Afrika.

Naast het meenemen van een Afrika kaart is een reisboek ook leuk om mee te nemen. Hierin kun je direct wat tips lezen over de verschillende plekken van Afrika. Een dagboek is ook leuk om mee te nemen, om zodoende je ervaringen te schrijven. Maar wat je zeker niet moet vergeten is je fototoestel. Wellicht is het meenemen van een fototoestel toch eigenlijk wel belangrijker dan het meenemen van je tandenborstel.

Maar vergeet niet onze Afrika kaart!

 

Comments are closed.