Zuid Afrika

Zuid-Afrika is het zuidelijkste land van Afrika en dit kunnen we ook zien op een kaart van Afrika. Afrika is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en de aanwezigheid van de verschillende landschappen en diersoorten maakt Afrika een fashinerend mooi land.

Geschiedenis Zuid-Afrika

Toen de eerste European in de 17de eeuw in Zuid-Afrika gingen wonen, vonden ze een vruchtbaar land aan. In de 17de eeuw werd het gebied rondom de Kaapstad gekoloniseerd door de Hollanders. De kolonisatie werd al vrij snel opgevolgd door de Britten. Tijdens de kolonisatie stichtten de Europeanen in Zuid-Afrika raadhavens voor schepen die van en naar India en het Verre Oosten voeren.

Rond 1830 trokken de Hollanders het binnenland van Afrika in. Daar raakten de Hollanders in contact met de donkere bevolking, vooral met de Zoeloes. Hier raakten de Europeanen mee in conflict.

In de 20ste eeuw werd Zuid-Afrika overheerst door een blanke minderheid. Apartheid is toen echt ontstaan. De donkere mensen hadden geen stemrecht. Pas in 1994 kregen ook de donkere mensen stemrecht, toen Zuid-Afrika de eerste multiraciale, democratische verkiezingen hield.

Zoeloes

De oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika waren de Bosjesmannen, Khoikoi, Bantoes en Zoeloes. Zij waren gedurende vele jaren diegene die in het land hebben gewoond. DeĀ  Zoeloes waren fel en strijdlustig en leefden in omheinde hutten van hout die bedekt waren met gras.

Kaart Zuid Afrika

Zuid-Afrika heeft een oppervlakte van 1.221.040 km2 en een inwonersaantal van 49.991.000. De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria.

Kaart Zuid Afrika

 

Kaart Zuid Afrika

Kaart Zuid Afrika

 

Kaart Zuid Afrika

Kaart Zuid Afrika

 

Kaart Zuid Afrika

Kaart Zuid Afrika

 

Vlag Zuid Afrika met kaart

Vlag Zuid Afrika met kaart

 

kaart zuid afrika zonder namen

Kaart Zuid Afrika zonder namen

Leave a Reply